Gietvloeren

Een strakke en elastische vloer in huis? Een gietvloer past goed in een modern interieur. Niet onbelangrijk: een gietvloer kan goed in combinatie met vloerverwarming.

Gietvloeren specialist

De gietvloer is niet voor niets enorm populair geworden in de afgelopen jaren. Niet alleen is het een perfecte zakelijke keuze voor je magazijn, garage of kantoor door de slijtvaste eigenschappen, ook is het steeds vaker terug te zien in moderne woonruimtes. De gietvloer oogt strak en is dus perfect voor als je van een modern design houdt. Vloerverwarming in huis? Een gietvloer geleidt de warmte, dus het loopt heerlijk comfortabel wanneer je deze aan hebt staan.

Het maken van een gietvloer is puur vakmanschap. We laten dit doen door onze beste applicateurs om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Je kunt ook kiezen voor een gietvloer met een betonlook. Dit is een PU gietvloer met meerdere kleuren. Heb je liever een woonbeton vloer? Neem dan eens een kijkje tussen de woonbeton vloeren.

PU gietvloer

Elastische populaire gietvloer. Te maken in vrijwel iedere RAL & NCS kleur.

PU gietvloeren met stalen deur

Betonlook gietvloer

Met een meerkleurige gietvloer maken we een betonlook effect in jouw gietvloer.

De voordelen van een gietvloer

Makkelijk in onderhoud

Goed met vloerverwarming

Geeft een strakke uitstraling

Vloeistof afstotende eigenschappen

Eenvoudig schoon te maken

In bijna alle kleuren te maken

Gietvloer kleuren

Een gietvloer is te maken in meerdere kleuren en kleursamenstellingen. De meest bekende gietvloer kleur is de ‘uni’ gekleurde gietvloer. Veel mensen houden het bij de populaire grijstint. Dit geeft jouw (woon)ruimte een rustgevende uitstraling. Maar wist je dat je hier ook andere kleuren in kunt kiezen? Een gietvloer is te maken in vrijwel alle RAL & NCS kleuren. Ook kunnen we de vloer in meerdere kleuren maken. Dit noemen we ook wel de ‘betonlook gietvloer‘, doordat de uitstraling wat weg heeft van een echt betonnen vloer.

Wil je alle kleuren even rustig bekijken? Je kunt online een afspraak plannen voor onze showroom in Veenendaal voor advies over o.a. de kleursamenstellingen.

Kleureffect in een gietvloer: voeg flakes toe

Je hebt niet alleen keuze tussen een enkele kleur of een 2-kleuren gietvloer. Je kunt ook andere effecten in een gietvloer laten verwerken, zoals flakes. Met de flake-techniek plaatsen we kleurvlokken ter decoratie in de gietvloer. Ook hier kun je kiezen tussen verschillende soorten en kleuren. Dit geeft een net iets andere uitstraling en kan bijvoorbeeld erg mooi zijn in de keuken of de hal. Bijkomend voordeel? Vuil is veel minder goed te zien.

Applicateur gietvloer

Gietvloer laten leggen

Het leggen van een gietvloer is geen makkelijk klusje. Allereerst dient de ondervloer geschikt te zijn om overheen te gieten. We zullen de vloer in sommige gevallen dus eerst moeten egaliseren zodat je geen oneffenheden in de vloer gaat zien. Twijfel je of jouw ondervloer nog geëgaliseerd moet worden of niet? Stuur een foto van de vloer naar info@puurvloeren.nl voor een vrijblijvend advies.

Een gietvloer is niet binnen één dag gereed. Hou er rekening mee dat je de vloer voor bijna 2 weken niet mag belasten met spullen en meubels voor een zo goed mogelijk resultaat. De gietvloer heeft zijn tijd nodig om goed te kunnen uitharden.

Renoveer je een bestaande woning, ouder dan 2 jaar en kies je voor een PU gietvloer? Vermeld dit dan in de offerte aanvraag, want dan gelden er andere BTW-regels.

Een gietvloer onderhouden

Gietvloeren staan bekend om hun onderhoudsarme eigenschappen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijt of laminaat, zijn vlekken vrij eenvoudig van de vloer te verwijderen. Gietvloeren zijn namelijk vloeistofdicht. Je houdt de vloer het beste door regelmatig te stofzuigen en dweilen. Geknoeid? We raden je aan om de vloeistof niet te lang te laten zitten zodat het geen kans krijgt om in de vloer te trekken.

De gietvloer heeft een toplaag die de vloer beschermt tegen vuil van buitenaf. Deze laag is tevens de beschermingslaag. Schuursponsen en agressieve reinigingsmiddelen kun je daarom beter links laten staan. Hiermee loop je het risico de toplaag te beschadigen. Net als bij een PVC vloer, raden we je aan om de meubels te voorzien van viltjes om de vloer extra te beschermen. Zware meubels kunnen namelijk voor krassen of deukjes zorgen.

Gietvloer badkamer of keuken

Dankzij de vloeistofafstotende en vochtbestendige eigenschappen is een gietvloer een hele goede keuze voor de badkamer of keuken. Doordat de gietvloer tegen de wanden aan gegoten wordt, heb je geen kieren waar vuil of vocht in kan gaan zitten. Ook hierbij kun je kiezen tussen een één- of tweekleurige gietvloer.

Gietvloer in de badkamer
Meerkleurige gietvloer in de slaapkamer

Wat kost een gietvloer?

Het gieten van een gietvloer is maatwerk. De prijs van een gietvloer is afhankelijk van meerdere factoren, namelijk:

  • Het aantal vierkante meters
  • Het egaliseren van de ondervloer
  • Het type gietvloer
  • Het toevoegen van flakes
  • Een één- of tweekleurige gietvloer

Om een schatting van de kosten te krijgen, kun je het beste een offerte aanvragen.

Veelgestelde vragen over gietvloeren

Lees hieronder de meest gestelde vragen over gietvloeren. Staat jouw vraag er niet tussen of wens je aanvullende informatie? Neem contact met ons op.

In sommige gevallen kan een gietvloer inderdaad over een bestaande vloer gelegd worden. Het voordeel is dat het je tijd scheelt, want dan hoef je geen vloer te verwijderen. Wel hangt het van het type vloer af wat je nu in jouw ruimte hebt liggen en wat de staat van de vloer is. De ondervloer dient namelijk egaal en watervast te zijn en een gietvloer hecht nou eenmaal minder goed op bepaalde vloeren.

Wil je een gietvloer over een bestaande vloer heen leggen? Vraag ons dan eerst om advies en geef aan wat voor een vloer je nu hebt liggen. Dit doe je het beste via ons contactformulier of in een offerteaanvraag. Alleen dan kunnen wij het beste resultaat garanderen.

Gietvloeren zijn in vrijwel iedere RAL- en NCS kleur te maken. Je kunt kiezen uit een gietvloer in 1 kleur (dit noemen we ook wel ‘uni’), maar je kunt ook 2 kleuren combineren. De meest voorkomende combinaties bestaan uit zandkleurige tinten waarbij een lichtere tint met een donkere tint gecombineerd wordt. Je kunt onze kleurenwaaier online bekijken, maar je kunt ook een afspraak plannen in onze showroom voor advies.

Ja, je kunt de gietvloeren eerst komen bekijken in onze showroom in Veenendaal. Dit gaat uitsluitend op afspraak. Je plant jouw afspraak eenvoudig online in.

Je kunt een gietvloer het beste onderhouden door de vloer regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Schuurmiddelen, sponzen en vettige schoonmaakproducten kun je het beste laten staan ter bescherming van de toplaag. Doordat de vloer vloeistofdicht is, blijven oliën en zeepresten namelijk op de vloer achter. Dit geeft niet alleen een vettig aanzicht en gevoel, ook trekt het stof aan en maakt het de vloer gladder. Gebruik daarom een zeepvrij schoonmaakmiddel om vlekken tussendoor te verwijderen en een speciaal gietvloer reinigingsmiddel voor een grondige, periodieke schoonmaakbeurt.

Ja, een gietvloer is een zeer goede warmtegeleider. Het neemt de warmte snel over, waardoor je snel van heerlijk warme voeten kunt genieten.

Het leggen van een gietvloer neemt in totaal een dag of 5 in beslag. De vloer moet daarna nog goed uitharden. Het hele proces neemt vaak ongeveer anderhalve week tot 12 dagen in beslag voor je de meubels weer terug kunt plaatsen. We raden je aan om viltjes onder je meubels te plaatsen voor het behoud van de vloer.

De PU gietvloer is perfect voor in woonruimtes. Qua eigenschappen biedt het meer comfort dan bijvoorbeeld een epoxy gietvloer. De epoxy gietvloer is een stuk harder en sterker dan de PU gietvloer. Daarom zie je de epoxy gietvloer ook vaker toegepast worden in industriële ruimtes, zoals een garage of magazijn. Voor het zakelijk aanbod en het bestellen van (giet)vloeren kun je het beste Puur Projectvloeren raadplegen.

PUUR! Topcement en PUUR! Concrete vergelijken we vaak met een gietvloer, maar verschilt in aanbrengtechniek. Deze woonbetonvloeren gieten we namelijk niet, maar maken we middels een smeertechniek. Het heeft een robuust karakter.