Polyurethaan vloer

In de jaren zestig was de polyurethaan vloer heel populair als toepassing in de industrie. Echter brengen we deze vloeren tegenwoordig ook heel veel aan in onze woningen. Door innovatie en ontwikkelingen is polyurethaan nu veel geschikter voor particulier gebruik. Ten eerste is de vloer geheel egaal. Daardoor is de vloer veilig en hygiënisch. Daar komt nog bovenop dat het egale oppervlak heel slijtvast is en niet brokkelt. Ook voor kinderen is de vloer dus heel geschikt.

Wat is een polyurethaan vloer?

Een polyurethaan vloer is een kunststof vloersysteem. Doordat polyurethaan naadloos wordt aangebracht is de vloer hygiënisch, makkelijk in het onderhoud en geschikt voor bijna elke ondergrond. De vloer wordt gemaakt van een combinatie van harde en flexibele materialen. Hierdoor is de vloer licht elastisch en geschikt als gietvloer voor in uw woning. Ook minimaliseren we met polyurethaan de kans op scheurtjes in de vloer.

Dit kunststof vloersysteem brengen we in een aantal lagen aan. Zo zorgen we ervoor dat de vloer sterk is en jaren mee gaat. Elke laag heeft namelijk zijn eigen voordelen. De grondlaag is heel belangrijk, want deze laag zorgt ervoor dat de vloer optimaal hechten met de bestaande vloer. Daarna brengen we enkele lagen aan die de vloer zijn elastische en sterke eigenschappen geven. Vervolgens gieten we de lagen die uw nieuwe vloer de uitstraling geven die uw wilt. En tot slot is het mogelijk om een antisliplaag of toplaag over de vloer aan te brengen.

Onderhoud van polyurethaan

De grootste vijand van bij het onderhouden van de vloer is zand. Door een mat bij de ingang van de vloer te leggen komt er geen zand de ruimte in. Zo voorkomt u dus eventuele krassen door zand.
Zodra u meubels op de vloer gaat plaatsen. Raden we u aan hier viltjes onder te plaatsen. Zo kunt u voorkomen dat zware meubels de vloer beschadigen.

De vloer kunt u reinigen met water. Aangezien gietvloeren niet tegen de schadelijke stoffen in zepen kunnen raden we het gebruik hiervan ten zeerste af. Er zijn echter wel gietvloer reinigende middelen te koop. Maar controleer voor gebruik altijd de veiligheid van deze middelen. Zo voorkomt u dat u uw vloer beschadigd.

Wanneer u langdurig water op uw vloer laat staan dan veroorzaakt dat vlekken in uw vloer. Daarom kunt u het best geen water laten staan op de vloer.

Toepassingen Polyurethaan vloer

Polyurethaan kan over bijna elke ondergrond worden aangebracht. Dat heeft alles te maken met de elasticiteit van dit materiaal. Door de elasticiteit van het materiaal kunnen we polyurethaan op bijna elke ondervloer aanbrengen. Daarnaast zijn onze pu-vloeren beschikbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. Waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

Als u benieuwd bent naar onze mogelijkheden. Dan kunt u vrijblijvend onze showroom bezoeken.